Üdvözöljük a
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló
Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma
honlapján!


Boldog karácsonyt
2014. december 21. vasárnap - 17:33

Karácsonyi Ünnepség a Balásházyban
Hagyományainknak megfelelően a téli szünet előtti utolsó tanítási napon karácsonyi ünnepséget tartottunk. A tartalmas, szívmelengető műsorral a kollégium diáksága és nevelőtestülete ajándékozott meg bennünket.
Köszönjük!

A teljes galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
2014. december 21. vasárnap - 17:30

Diákjaink újabb sikere
A debreceni Kós Károly Művészeti Szakközépiskola „Az ötágú síp üzenete” címmel vers- és prózamondó versenyt hirdetett Hajdú – Bihar megye középiskolás tanulói részére. A neves színművészekből álló zsűri döntése alapján Mezei Anna iskolánk 10. c osztályos tanulója a 2. helyezést érte el.

Felkészítő tanár: Nagy Erika tanárnő


Iskolánk focicsapata 2014. 12. 10 -én Karácsonyi Kupán vett részt. A versenyre a megye 27 középiskolájából érkezett nevezés. Csapatunk a csoportmérkőzéseken és a középdöntőn sikeresen túljutva a 3. helyezést érte el.

A csapat tagjai: Málik Mihály András, Berecz Rafael, Demes Ákos, Nagy Bence, Kovács Martin, Ménes Máté Péter, Pallagi János, Szabó Gergő, Somogyi Olivér, Timkó Patrik.

Kísérő tanár: Kisházi Béla tanár úr

Gratulálunk az eredményekhez!
2014. december 16. kedd - 17:39

Frizbis terembajnok
Gombos Szabolcs, iskolánk 10.d osztályos tanulója is tagja volt a hétvégén terem ultimate országos bajnoki címet szerzett debreceni frizbis csapatnak. Az elért helyezés azért is kimagasló, mert Szabolcs a felnőttek mezőnyében állta meg a helyét
Az elért eredményhez szívből gratulálunk!

Illusztráció és érdekesség a versenyről:

2014. december 14. vasárnap - 20:06

Diákolimpiai hírek
A VI. Korcsoportos Futsal Országos Diákolimpia Megyei Döntőjén iskolánk csapata I. helyezést ért el, így tanulóink képviselhetik megyénket Zalaegerszegen az országos döntőn.

A csapat tagjai: Dobi Attila, Tóth Márk, Pap Zsolt, Büdi Bence, Sütő Balázs, Szabó János, Takács Zoltán, Répási Regő, Molnár Bálint, Borbély Imre, Ádám Ferenc, Kéri Martin, Pázmándi Dávid és a felkészítők: Buglyó Roland és Bársony Attila tanár urak.

Gratulálunk!

2014. december 11. csütörtök - 22:11

Diákjaink újabb sikeres földrajzi előadása az egyetemen
2014 májusában nyílt először lehetőség arra, hogy a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán az egyetemi hallgatók előadásain túl tehetséges középiskolások is bemutathassák saját munkáikat, kutatásaikat. A 2014. évi Őszi Kari Tudományos Diákköri Konferencia lebonyolítására november 28-án került sor, ahol a korábban tavasszal is szereplő diákok képviselték iskolánkat. Konkoly Enikő (10.A) az üvegházhatású gázok káros hatásairól és Eszenyi Ádám (11.C) a Nagyerdőről, mint Debrecen ékkövéről tartott bemutatót. (Az ott készült képek is „hazaiak”- Seres Dávid (11.C) készítette.)

A diákok az ajándékcsomagokon túl részvételi lehetőséget kaptak a jövő nyáron, immáron második alkalommal megrendezésre kerülő egyhetes TTK Nyári Táborba, ahol egyetemi tanárok bővítik majd ismereteiket a terepgyakorlatok során. Ezen túl előre meghívást kaptak a tavaszi szekcióra is. A legnagyobb ajándék azt hiszem mégis az volt, hogy a hasonló érdeklődésű diákokkal találkozhattak és egymástól tanulhattak.
Szaktanárként elmondhatom, hogy nagyon büszke vagyok Rájuk és hálás vagyok az elismerést érdemlő munkájukért!

Jövőre Veletek, ugyanitt!

Godó László
szaktanárA teljes galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
2014. december 04. csütörtök - 20:13

Látogatás a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumban
2014 októberében iskolánk tanulói testvériskolai kapcsolat keretében 4 napos kiránduláson vettek részt Kolozsváron. A program során diákjaink meglátogatták az Apáczai Csere János Elméleti Líceumot, ahol az iskola bemutatása után a fogadó kolozsvári diákok néhány tanórára is elvitték tanulóinkat. Az iskolai program után közös városnézés következett Kolozsváron, ahol megismerhették tanulóink a város nevezetességeit és történelmi helyeit. A pallagi és a kolozsvári diákok közös kiránduláson ellátogattak a Tordai - hasadékba és a sóbányába. A következő év tavaszán iskolánk tanulói fogják vendégül látni a kolozsváriakat.

A teljes galéria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre!
2014. november 25. kedd - 08:52

Oldal:       >>  

"TANULHATSZ-FEJLŐDHETSZ" projekt bemutatása

"Generationsbrücke” - "Generációk közötti híd”

Debreceni Labdarúgó Akadémia

Köszönetnyilvánítás

Ökoiskola

Referencia-intézmény

Leonardo program

Jó gyakorlataink

Kompetencia alapú oktatás

Debreceni Diákönkormányzatok

Lap tetejére