Üdvözöljük a
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló
Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma
honlapján!


Kedves Leendő Diákjaink, Tisztelt Szülők!
A 9. évfolyamos tanulók beiratkozására 2015. június 25-26-án (csütörtök-péntek) kerül sor, a következő beosztás szerint:

  • 2015. június 25.(csütörtök) 8,00 Mezőgazdaság és élelmiszeripar ágazat (9.c - 9.d)

  • 2015. június 25.(csütörtök) 11,30 Közgazdaság ágazat magasabb óraszámban angol nyelv 03 kód (9.a)

  • 2014. június 26. (péntek) 8,00 Közgazdaság ágazat magasabb óraszámban informatika 02 kód (9. b)

  • 2014. június 26. (péntek) 11,30 4 évf. gimnáziumi sportiskolai osztály- DLA (9. e)


Kérjük azokat szülőket, akik még postai úton nem küldték meg intézményünknek a tankönyvtámogatáshoz szükséges nyilatkozatot valamint az igényelt tankönyvlistát legyenek szívesek azt magukkal hozni a beiratkozáskor.

A Beiratkozásnál kitöltendő adatlapot innen is letölthetik, és otthoni kitöltésükkel gyorsíthatják a beiratkozás menetét:
2015. June 23. Tuesday - 06:18

Balásházy – hét a Balásházyban
Az utolsó tanítási héten a hagyományokhoz híven ismét megrendezte a Diákönkormányzat Fekete András tanár úr segítségével a Balásházy- hetet. A délelőttök folyamán játékos, vicces feladatok megoldásával versengtek egymás között az osztályok, délutánonként pedig tanulmányi versenyek során mérhették össze tudásukat a jelentkező csapatok. Csütörtökön a DÖK-nap programjai között szerepelt akadályverseny, főzőverseny, traktorhúzó verseny, szkanderverseny, íjász bemutató, csergetés, szakmai utak élménybeszámolói, kutyabemutató, tanár-diák focirangadó. A DÖK-nap győztese, idén a 11.c osztály, továbbá ezen a napon vehette át a nyertes 10.c osztály a Balásházy hét győztesének járó vándorserleget, melyet egy évig ők "őrizhetnek".

2015. June 21. Sunday - 20:14

Legjobb tabló
A Hajdú-Bihari Napló idén is meghirdette a legjobb végzős osztálytablók versenyét, amelyen a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája Gimnáziuma és Kollégiuma 12.b osztálya Soltész Adrienn tanárnő vezetésével az első helyet szerezte meg nagy versenyben a Tóth Árpád Gimnázium egyik osztály elől. Ezzel nyertek egy VIP bankettet, melyet a Napló fog megszervezni a lelkes végzősöknek.

2015. June 15. Monday - 22:04

Kedvenc osztályfőnök
A hagyományokhoz hűen idén is meghirdette a debreceni Rádió Fm 95 az év kedvenc osztályfőnöke című versenyét, melyen a tavalyi ezüstérem után (Soltész Adrienn, 12.b) Nagy Erika a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája Gimnáziuma és Kollégiuma 9. a osztályának osztályfőnöke elhódította a hőn áhított első helyet, és ezzel Debrecen kedvenc osztályfőnökévé vált.

2015. June 15. Monday - 22:01

Szakmai tanulmányúton a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen
Fekete István tanár úr sikeres Tehetségpontos pályázata révén diákjaink szakmai tanulmányúton voltak Csíkszeredán a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. A szakmai tanulmányút célja az élelmiszeripari ágazatos oktatásban részt vevő kiemelkedő képességű tanulóink tehetséggondozása, külföldi egyetem kutatómunkájának a megismerése, amellyel a tanulók továbbtanulási szándékát erősítjük. Az élelmiszeripar kiemelt fejlesztési terület a jövőre nézve, ezért szeretnénk minél korszerűbb szakmai tudást adni diákjainknak.

A tanulmányút nagyon jól sikerült. Köszönjük a pályázatot és a szervezést tanár úrnak.

2015. June 08. Monday - 20:59

Környezetvédelmi konferencia a Balásházy-ban
A Föld napja alkalmából immár ötödik alkalommal került megrendezésre az iskolai Környezetvédelmi Konferencia. Az előadások felölelték többek között a napenergia, erdei taniskola, hazai vízszennyezés, magyarországi gyógyvizek és más globális problémák témaköreit. A zsűri elnöke Dr. Kozma Gábor, a Debreceni Egyetem Földrajz Intézet tanszékvezetője volt. A színvonalas előadások miatt a szakmai zsűri nehéz helyzetbe került a döntés során.

  • Legjobb előadás: Nagy Lilla 9. a – Sivatagosodás

  • Legszínvonalasabb Power Point: Puskás Máté és Zokolicza József 10. c – Geotermikus energia és hazai hasznosítása

  • Különdíj: Nagy Fanni 9. d – Esőerdők visszatelepítése Costa Ricában

  • Valamint: Bácsi Eszter és Arany Kinga 9. c – A vörös iszap katasztrófa és következményei


Minden előadó oklevelet kapott, amelyet a zsűri elnöke és szaktanáruk, Godó László tanár úr adott át. Dicséret illet minden diákot, aki komoly szakmai munkát végzett az adott témában.

Gratulálunk mindenkinek és ne feledjétek jövőre, veletek, ugyanitt!

2015. May 25. Monday - 19:53

Ballagás a Balásházy-ban
Ebben az évben 94 tanuló köszönt el iskolánktól. A hagyományokhoz híven egy rendkívüli osztályfőnöki órán látták el útravalóval végzős diákjaikat az osztályfőnökeik. A diákok végig ballagtak a feldíszített termeken, ahol az osztályok képviselői egy-egy szál virággal búcsúztak tőlük. Az ünnepi műsort az iskola parkjában tartottuk meg, amelyen kiemelkedő tanulmányi eredményért, kulturális vagy közösségi munkáért okleveleket, jutalomkönyveket adott át igazgatónő a legjobb tanulóknak és Czoller Rebeka 12.c osztályos tanulónak, aki elnyerte az évfolyamelső címet.

Az ünnepségen készült képeket a Debreceni Egyetem hírportálján tekintheti meg.

2015. May 12. Tuesday - 18:41

Oldal:       >>  

Nyári ügyfélfogadás

Iskolai rendszerű technikus képzéseink

Köszönetnyilvánítás

"TANULHATSZ-FEJLŐDHETSZ" projekt bemutatása

"Generationsbrücke” - "Generációk közötti híd”

Debreceni Labdarúgó Akadémia

Ökoiskola

Referencia-intézmény

Leonardo program

Jó gyakorlataink

Kompetencia alapú oktatás

Debreceni Diákönkormányzatok

Lap tetejére