Üdvözöljük a
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló
Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma
honlapján!


Tehetség Roadshow
Az Új Nemzedék Központ először indította útjára országjáró Tehetség Roadshow-ját, azzal a céllal, hogy a tehetséges fiatalok, családtagjaik, a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatokat cserélhessenek egymással. A debreceni rendezvényen intézményünk is bemutatkozott. A Simonffy utcai Ifjúsági Házban Bálint Klementina énekelt, kollégista tanulóink néptánc és modern táncot adtak elő. Egy különleges műsorszámban pedig egy diák énekét tanára és édesapja kísérte basszusgitáron. A műsoron kívül standunknál megismerkedhettek az érdeklődők az iskolánkban, mint regisztrált Tehetségpontban folyó tehetséggondozással.

A műsorban szereplők: Bálint Klementina , Nagy Lilla, Horváth Cintia, Erdei Nikolett, Gondon Annamária, Mezei Anna , Szabó Kitti, Karacs Bianka, Liba Marcell, Kovács Norbert, Tóth Ferenc , Ványi Miklós, Faluházi Tamás, Pásztor Bálint és édesapja, Szabó Zsolt.

A műsort betanította: Türk Tamásné tanárnő

A rendezvényt segítette: Demény András tanár úr, Seres Dávid és a 9.a osztály


További részletek és fotók a Debreceni Egyetem hírportálján.
A képre kattintva saját galériánkat is megnézheti.
2015. március 24. kedd - 10:11

Határokon átívelő kapcsolatok - Comenius program intézményünkben
Finn, német, olasz, valamint török diákokat és tanárokat látott vendégül egy héten át az egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája.

Az intézmény 2002 óta vesz részt a Comenius programban, kezdetben Németországgal és Lengyelországgal együttműködve. Partnereik száma azóta folyamatosan bővül, összesen tizenkét külföldi és egy magyar iskolával dolgoztak már eddig együtt más-más témában.

Ezúttal „Generációk közötti híd” címmel indítottak akciót, mellyel – az iskolákban és azokon kívül – az érintettek szociális és állampolgári kompetenciáit szeretnék erősíteni. A diákok megvizsgálják az aktuális demográfiai trendeket és hatásaikat, valamint összehasonlítják az országaikban érvényben lévő, az idősödő munkavállalók védelmére hozott állami intézkedéseket.

A program célja, hogy erősítsék a fiatalok és az idősek kapcsolatát, felhívják a figyelmet az idősek iránti érzékenység és tisztelet meghatározó szerepére, illetve kiemeljék a gondoskodás fontosságát.

A hír folytatása a Debreceni Egyetem hírportálján olvasható, ahol az intézményt bemutató előadás alatt készült fényképeket is megnézheti.
2015. március 21. szombat - 19:08

Virág Ákos ott lesz az elitkörben!
A DVSC-DLA játékosa és iskolánk tanulója a keretszűkítés után is maradt a csapatban, így készülhet a tornára.

Az edzőtáborról és a csapat esélyeiről a DVSC weboldalán olvashat.
2015. március 19. csütörtök - 21:29

Megemlékezés Nemzeti Ünnepünkről
Nemzeti Ünnepünkről iskolánkban is megemlékeztünk. A 9.b osztály diákjai színvonalas, tartalmas korhű műsort adtak elő Szűcs Márta osztályfőnök segítségével.


A teljes galéria a képre kattintva tekinthető meg.
2015. március 19. csütörtök - 18:47

Tájékoztató 8. osztályos tanulók és szüleik részére
Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A szakmaszerkezeti döntés miatt a középfokú felvételi eljárás több ponton módosult.

A nyolcadikos tanulók a módosítási időszakban (2015.03.16. – 19.) új szakközépiskolai vagy szakiskolai tanulmányi területet jelölhetnek meg, akár olyan intézményben is, amely szakképző iskola az eredeti tanulói adatlapon nem szerepelt.

A 2015/2016. tanévben az alábbi középiskolai osztályokat indítjuk:

  • mezőgazdaság ágazat 01 kód

  • közgazdaság ágazat 02 kód (magasabb óraszámban: informatika)

  • közgazdaság ágazat 03 kód (magasabb óraszámban: angol nyelv)

  • élelmiszeripar ágazat 06 kód

2015. március 13. péntek - 17:08

Ideiglenes rangsor
A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiumában elkészült az ideiglenes felvételi rangsor, melyet a vonatkozó rendeleteknek megfelelően nyilvánosságra hozunk.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a többi iskolához hasonlóan a ténylegesen felvételt nyert tanulók listáját csak 2015. április 25-ét követően tudjuk közölni, miután a Győrben található Felvételi Központtól megkaptuk a végeredményt.

A megfelelő linkre kattintva megtalálható az ideiglenes rangsor. A rangsorban a felvételiző tanulót az OM azonosító szám alapján találják meg.

2015. március 09. hétfő - 20:36

Látogatás a Hungerit Zrt.-nél
Élelmiszeripari és mezőgazdasági ágazatos diákjaink Fekete István tanár úr szervezésében újabb üzemlátogatáson vettek részt Szentesen a Hungerit Zrt-nél. A vállalat profilja három fő területre koncentrálódik: elsődlegesen feldolgozott bontott-vágott baromfi termékek, továbbfeldolgozott termékek és panírozott, készresütött termékek előállítására.
A Hungerit Zrt Magyarország egyik legnagyobb baromfi (csirke, kacsa) feldolgozó üzeme, ahol több mint 1000 munkavállaló van alkalmazva.
A szakmai tanulmányút igen hasznosan telt, a diákok sok-sok élménnyel és szakmai ismerettel gazdagodva tértek haza.

A teljes galéria a képre kattintva érhető el.
2015. március 09. hétfő - 12:46

Oldal:       >>  

Duális képzés

„… a kő marad …”

Köszönetnyilvánítás

"TANULHATSZ-FEJLŐDHETSZ" projekt bemutatása

"Generationsbrücke” - "Generációk közötti híd”

Debreceni Labdarúgó Akadémia

Ökoiskola

Referencia-intézmény

Leonardo program

Jó gyakorlataink

Kompetencia alapú oktatás

Debreceni Diákönkormányzatok

Lap tetejére