Üdvözöljük a
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló
Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma
honlapján!


Környezetvédelmi konferencia a Balásházy-ban
A Föld napja alkalmából immár ötödik alkalommal került megrendezésre az iskolai Környezetvédelmi Konferencia. Az előadások felölelték többek között a napenergia, erdei taniskola, hazai vízszennyezés, magyarországi gyógyvizek és más globális problémák témaköreit. A zsűri elnöke Dr. Kozma Gábor, a Debreceni Egyetem Földrajz Intézet tanszékvezetője volt. A színvonalas előadások miatt a szakmai zsűri nehéz helyzetbe került a döntés során.

  • Legjobb előadás: Nagy Lilla 9. a – Sivatagosodás

  • Legszínvonalasabb Power Point: Puskás Máté és Zokolicza József 10. c – Geotermikus energia és hazai hasznosítása

  • Különdíj: Nagy Fanni 9. d – Esőerdők visszatelepítése Costa Ricában

  • Valamint: Bácsi Eszter és Arany Kinga 9. c – A vörös iszap katasztrófa és következményei


Minden előadó oklevelet kapott, amelyet a zsűri elnöke és szaktanáruk, Godó László tanár úr adott át. Dicséret illet minden diákot, aki komoly szakmai munkát végzett az adott témában.

Gratulálunk mindenkinek és ne feledjétek jövőre, veletek, ugyanitt!
2015. May 25. Monday - 19:53

Ballagás a Balásházy-ban
Ebben az évben 94 tanuló köszönt el iskolánktól. A hagyományokhoz híven egy rendkívüli osztályfőnöki órán látták el útravalóval végzős diákjaikat az osztályfőnökeik. A diákok végig ballagtak a feldíszített termeken, ahol az osztályok képviselői egy-egy szál virággal búcsúztak tőlük. Az ünnepi műsort az iskola parkjában tartottuk meg, amelyen kiemelkedő tanulmányi eredményért, kulturális vagy közösségi munkáért okleveleket, jutalomkönyveket adott át igazgatónő a legjobb tanulóknak és Czoller Rebeka 12.c osztályos tanulónak, aki elnyerte az évfolyamelső címet.

Az ünnepségen készült képeket a Debreceni Egyetem hírportálján tekintheti meg.
2015. May 12. Tuesday - 18:41

Diákjaink sikere országos és nemzetközi versenyeken
A SZÉTV döntőben a Balásházy-s diákok


Szépen szerepelt a döntőbe jutott két diákunk Pataki Ferenc és Szilágyi Máté a SZÉTV (Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak) országos versenyen Szolnokon. Pataki Ferenc 11. és Szilágyi Máté 15. helyezést ért el az országos döntőben, melyért 50-50 pontot kapnak a felvételi eljárás során, ami komoly segítség lesz az egyetemre való bejutáshoz.
Gratulálunk a két 12.c osztályos diáknak és felkészítő tanáruknak Kaszab Istvánné tanárnőnek!Dobogón végeztek a Pallagi csapatok a Lippai Napok - Nemzetközi Agrárifjúsági Találkozó és Szakmai Versenyen


Két dobogós helyet is szereztek az iskola csapatai a Lippai Napok szakmai versenyen, a múlthét pénteken Nyíregyháza-Apagyon a Lippai János Szakképző Iskola apagyi tanüzemében.
A verseny védnöke Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár volt, aki köszöntötte a verseny elején a 17 nevezett csapatot majd megnyitotta a szakmai versenyt.
Iskolánkból két csapat nevezett a versenyre egy 4 fős csapat a 9.d. osztályból és egy másik 4 fős csapat a 11.d. osztályból. A tizenegyedikesek a verseny 3. helyét szerezték meg, míg a kilencedikesek megnyerték a versenyt és elsők lettek. A verseny az elméleti kérdések mellett gyakorlati feladatokban is bővelkedett. A szakmai megmérettetésen többek között, kukoricamorzsolást kézzel, kézi ásózást, gépismereti, traktor vezetési és ügyességi versenyt, termésbecslést, kultúrnövény és vetőmag felismerést kellett végrehajtani a tanulóknak. Amíg a diákok összemérték tudásukat, addig a bográcsban a főzőverseny ételei készültek.
Gratulálunk a csapatoknak és felkészítő tanáraiknak Veress Miklós és Ecsedi Zsolt Tanár Úrnak!


A Lippai Napokon készült fotókat a képre kattintva nézheti meg.
2015. April 28. Tuesday - 21:46

Diákjaink sikere a Földtudományi Diákkonferencián
Idén a szokásostól eltérően tavasszal, 2015. április 10 -11-én került megrendezésre Miskolcon a VIII. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia. Környezetvédelem, energia szekcióban iskolánkat Konkoly Enikő 10.A osztályos tanulónk képviselte: Az üvegházhatású gázok szerepe a globális felmelegedésben című előadásával, amit a szakmai zsűri különdíjjal értékelt. Földrajzi-földtani értékek szekcióban Eszenyi Ádám a 11.C osztályból A Nagyerdő, mint Debrecen drágaköve című előadásával a II. helyet szerezte meg, igen szoros versenyben.
Felkészítő tanáruk: Godó László tanár úr

Eredményükhöz örömmel gratulálunk és további hasonló szakmai sikereket kívánunk mindannyiuknak!


A teljes galéria a képre kattintva érhető el.
2015. April 14. Tuesday - 08:22

Megemlékezés
A korábbi hagyományokhoz híven idén is megemlékeztünk iskolánk volt tanulójáról, a költő, író Wass Albertről.
Ünnepi megemlékezésünk Reményik Sándor: Kegyelem című versével kezdődött, melyet Mezei Anna 10. c osztályos tanuló szavalt el, majd Az ismerős arcok zenekar Nélküled című dalát Bálint Klementina 9. a osztályos tanuló adta elő. Ezt egy népdalcsokor követte, melyet Tulipán Tamásné Molnár Csilla énekelt el.
Gyarmatiné Kiss Margit, a Gróf Wass Albert Társaság elnöke, iskolánk nyugalmazott nevelője, Wass Albertet méltató beszéde után intézményünk igazgatója és diákjai, valamint a gróf Wass Albert társaság képviselői elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

További tudósítás:
http://www.dehir.hu/kultura/wass-albertre-emlekeztek-tiszteloi-egykori-debreceni-iskolajanal/2015/03/31/


A teljes galériát megtekintheti a képre kattintva.
2015. April 06. Monday - 01:59

Diákjaink bejutottak a SZÉTV döntőbe
Szeretettel gratulálunk a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyében (SZÉTV) döntőbe jutott a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma két tanulójának és felkészítő tanáraiknak. A mezőgazdasági szakmacsoportban Pataki Ferenc és Szilágyi Sándor Máté 12.c osztályos tanulók jutottak a döntőbe. Az országos döntőre 2015. április 16-17-én kerül sor Szolnokon.

Jó felkészülést, és sikeres versenyt kívánunk a tanulóknak!
2015. March 31. Tuesday - 09:47

Tehetség Roadshow
Az Új Nemzedék Központ először indította útjára országjáró Tehetség Roadshow-ját, azzal a céllal, hogy a tehetséges fiatalok, családtagjaik, a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatokat cserélhessenek egymással. A debreceni rendezvényen intézményünk is bemutatkozott. A Simonffy utcai Ifjúsági Házban Bálint Klementina énekelt, kollégista tanulóink néptánc és modern táncot adtak elő. Egy különleges műsorszámban pedig egy diák énekét tanára és édesapja kísérte basszusgitáron. A műsoron kívül standunknál megismerkedhettek az érdeklődők az iskolánkban, mint regisztrált Tehetségpontban folyó tehetséggondozással.

A műsorban szereplők: Bálint Klementina , Nagy Lilla, Horváth Cintia, Erdei Nikolett, Gondon Annamária, Mezei Anna , Szabó Kitti, Karacs Bianka, Liba Marcell, Kovács Norbert, Tóth Ferenc , Ványi Miklós, Faluházi Tamás, Pásztor Bálint és édesapja, Szabó Zsolt.

A műsort betanította: Türk Tamásné tanárnő

A rendezvényt segítette: Demény András tanár úr, Seres Dávid és a 9.a osztály


További részletek és fotók a Debreceni Egyetem hírportálján.
A képre kattintva saját galériánkat is megnézheti.
2015. March 24. Tuesday - 10:11

Oldal:       >>  

Iskolai rendszerű technikus képzéseink

Köszönetnyilvánítás

"TANULHATSZ-FEJLŐDHETSZ" projekt bemutatása

"Generationsbrücke” - "Generációk közötti híd”

Debreceni Labdarúgó Akadémia

Ökoiskola

Referencia-intézmény

Leonardo program

Jó gyakorlataink

Kompetencia alapú oktatás

Debreceni Diákönkormányzatok

Lap tetejére