Üdvözöljük a
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló
Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma
honlapján!


Diákjaink sikere a Földtudományi Diákkonferencián
Idén a szokásostól eltérően tavasszal, 2015. április 10 -11-én került megrendezésre Miskolcon a VIII. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia. Környezetvédelem, energia szekcióban iskolánkat Konkoly Enikő 10.A osztályos tanulónk képviselte: Az üvegházhatású gázok szerepe a globális felmelegedésben című előadásával, amit a szakmai zsűri különdíjjal értékelt. Földrajzi-földtani értékek szekcióban Eszenyi Ádám a 11.C osztályból A Nagyerdő, mint Debrecen drágaköve című előadásával a II. helyet szerezte meg, igen szoros versenyben.
Felkészítő tanáruk: Godó László tanár úr

Eredményükhöz örömmel gratulálunk és további hasonló szakmai sikereket kívánunk mindannyiuknak!


A teljes galéria a képre kattintva érhető el.
2015. április 14. kedd - 08:22

Megemlékezés
A korábbi hagyományokhoz híven idén is megemlékeztünk iskolánk volt tanulójáról, a költő, író Wass Albertről.
Ünnepi megemlékezésünk Reményik Sándor: Kegyelem című versével kezdődött, melyet Mezei Anna 10. c osztályos tanuló szavalt el, majd Az ismerős arcok zenekar Nélküled című dalát Bálint Klementina 9. a osztályos tanuló adta elő. Ezt egy népdalcsokor követte, melyet Tulipán Tamásné Molnár Csilla énekelt el.
Gyarmatiné Kiss Margit, a Gróf Wass Albert Társaság elnöke, iskolánk nyugalmazott nevelője, Wass Albertet méltató beszéde után intézményünk igazgatója és diákjai, valamint a gróf Wass Albert társaság képviselői elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

További tudósítás:
http://www.dehir.hu/kultura/wass-albertre-emlekeztek-tiszteloi-egykori-debreceni-iskolajanal/2015/03/31/


A teljes galériát megtekintheti a képre kattintva.
2015. április 06. hétfő - 01:59

Diákjaink bejutottak a SZÉTV döntőbe
Szeretettel gratulálunk a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyében (SZÉTV) döntőbe jutott a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma két tanulójának és felkészítő tanáraiknak. A mezőgazdasági szakmacsoportban Pataki Ferenc és Szilágyi Sándor Máté 12.c osztályos tanulók jutottak a döntőbe. Az országos döntőre 2015. április 16-17-én kerül sor Szolnokon.

Jó felkészülést, és sikeres versenyt kívánunk a tanulóknak!
2015. március 31. kedd - 09:47

Tehetség Roadshow
Az Új Nemzedék Központ először indította útjára országjáró Tehetség Roadshow-ját, azzal a céllal, hogy a tehetséges fiatalok, családtagjaik, a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatokat cserélhessenek egymással. A debreceni rendezvényen intézményünk is bemutatkozott. A Simonffy utcai Ifjúsági Házban Bálint Klementina énekelt, kollégista tanulóink néptánc és modern táncot adtak elő. Egy különleges műsorszámban pedig egy diák énekét tanára és édesapja kísérte basszusgitáron. A műsoron kívül standunknál megismerkedhettek az érdeklődők az iskolánkban, mint regisztrált Tehetségpontban folyó tehetséggondozással.

A műsorban szereplők: Bálint Klementina , Nagy Lilla, Horváth Cintia, Erdei Nikolett, Gondon Annamária, Mezei Anna , Szabó Kitti, Karacs Bianka, Liba Marcell, Kovács Norbert, Tóth Ferenc , Ványi Miklós, Faluházi Tamás, Pásztor Bálint és édesapja, Szabó Zsolt.

A műsort betanította: Türk Tamásné tanárnő

A rendezvényt segítette: Demény András tanár úr, Seres Dávid és a 9.a osztály


További részletek és fotók a Debreceni Egyetem hírportálján.
A képre kattintva saját galériánkat is megnézheti.
2015. március 24. kedd - 10:11

Határokon átívelő kapcsolatok - Comenius program intézményünkben
Finn, német, olasz, valamint török diákokat és tanárokat látott vendégül egy héten át az egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája.

Az intézmény 2002 óta vesz részt a Comenius programban, kezdetben Németországgal és Lengyelországgal együttműködve. Partnereik száma azóta folyamatosan bővül, összesen tizenkét külföldi és egy magyar iskolával dolgoztak már eddig együtt más-más témában.

Ezúttal „Generációk közötti híd” címmel indítottak akciót, mellyel – az iskolákban és azokon kívül – az érintettek szociális és állampolgári kompetenciáit szeretnék erősíteni. A diákok megvizsgálják az aktuális demográfiai trendeket és hatásaikat, valamint összehasonlítják az országaikban érvényben lévő, az idősödő munkavállalók védelmére hozott állami intézkedéseket.

A program célja, hogy erősítsék a fiatalok és az idősek kapcsolatát, felhívják a figyelmet az idősek iránti érzékenység és tisztelet meghatározó szerepére, illetve kiemeljék a gondoskodás fontosságát.

A hír folytatása a Debreceni Egyetem hírportálján olvasható, ahol az intézményt bemutató előadás alatt készült fényképeket is megnézheti.
2015. március 21. szombat - 19:08

Virág Ákos ott lesz az elitkörben!
A DVSC-DLA játékosa és iskolánk tanulója a keretszűkítés után is maradt a csapatban, így készülhet a tornára.

Az edzőtáborról és a csapat esélyeiről a DVSC weboldalán olvashat.
2015. március 19. csütörtök - 21:29

Megemlékezés Nemzeti Ünnepünkről
Nemzeti Ünnepünkről iskolánkban is megemlékeztünk. A 9.b osztály diákjai színvonalas, tartalmas korhű műsort adtak elő Szűcs Márta osztályfőnök segítségével.


A teljes galéria a képre kattintva tekinthető meg.
2015. március 19. csütörtök - 18:47

Oldal:       >>  

Iskolai rendszerű technikus képzéseink

Köszönetnyilvánítás

"TANULHATSZ-FEJLŐDHETSZ" projekt bemutatása

"Generationsbrücke” - "Generációk közötti híd”

Debreceni Labdarúgó Akadémia

Ökoiskola

Referencia-intézmény

Leonardo program

Jó gyakorlataink

Kompetencia alapú oktatás

Debreceni Diákönkormányzatok

Lap tetejére