Üdvözöljük a
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló
Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma
honlapján!(Iskolánk neve korábban Debreceni Egyetem Balásházy János
Mezőgazdasági és Közgazdasági
Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma volt.)Iskolai Környezetvédelmi Konferencia
Idén harmadik alkalommal sikerült megrendezni az iskolai Környezetvédelmi Konferenciát. Tíz témakörben mélyedtek el tanulóink, aminek eredménye lett a sok színes- és élvezetes előadás. A zsűrizés nehéz feladatát iskolánk igazgatónője Kovács Árpádné, dr. Radics Zsolt a DE Természettudományi és Technológiai Kar dékáni tanácsadója, továbbá Buglyó-Kósik Anikó munkaközösség vezető és Juhász Tamás szaktanár látta el. A megmérettetés után a zsűri tagjai kiemelték a tanulók egyéni előadásmódját és a bemutatott előadások képi megjelenítését, valamint azok szakmai mélységét. Ezen szempontok alapján 2 különdíjas produkció kapott elismerő oklevelet: 9.C osztályból Puskás Máté és Zokolicza József biogazdálkodás, 9.D osztályból Erdős Pál és Tóth Bence szikes talaj témában. A legszínvonalasabb ppt. előadás kategóriájában 9. A tanulói, Konkoly Enikő és Kádár Martin részesült a szélenergiáról szóló bemutatójukért. A legszínvonalasabb előadás díját pedig a 10.C osztályából Eszenyi Ádám kapta. Gratulálunk a versenyzőknek és reméljük, hogy sok tapasztalatot gyűjtöttek mind a felkészülés, mind a konferencia során.

Képek ITT találhatók!

Jövőre Veletek Ugyanitt!
2014. április 11. péntek - 19:56

Wass Albert tiszteletére
2014. április 2-án ismét megrendezésre került a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiumában a megyei Wass Albert vers-és prózamondó verseny.

Számos középiskola képviseltette magát ezen a másfél évtizedes múltra visszatekintő megmérettetésen. Nemcsak hazánkból, hanem a szomszédos Érmellékről is érkeztek Wass Albert költészetét kedvelő fiatalok. A nap nyitányaként a Balásházy diákjai: Fekete Péter és Pásztor Bálint népdalokat adtak elő, majd a versenyt Kovács Árpádné megbízott igazgató nyitotta meg beszédével.
A délelőtt a kötelező prózarészletek (Wass Albert Ólomöntés és Szentek zendülése) előadásával telt, majd rövid ebédszünet után a szabadon választott versek szavalata következett. A paletta nagyon színes volt, hiszen a mély és megrendítő versek mellett a humornak is helyt adott a rendezvény. A zsűri hosszas értékelés után tudott csak dönteni, ami a helyezettek és jutalmak magas számából is látszik: az első helyezés mellett két különdíj, három harmadik helyezés és két második helyezés is kiosztásra került.
A győztes Berki Ádám lett a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Református Főgimnáziumból.
Harmadik helyezést Kovács Zsóka (Nagykárolyi Elméleti Líceum), Barth Patrick (Nagykárolyi Elméleti Líceum) és Asztalos Orsolya (DE Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma) ért el.
Második lett Mezei Anna (Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma) és Gajdos Viktor (Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma).
Különdíjban részesült Jeges János Ádám (Hőgyes Endre Gimnázium és Szakközépiskola, Hajdúszoboszló) és Traier-Kiss Roland (Arany János Gimnázium, Berettyóújfalu).
A versenyt a zsűri elnöke, Gellénné Nagy Valéria zárta kedves, bátorító szavaival: „Jövőre, veletek, ugyanitt.”

Képek ITT találhatók.
2014. április 06. vasárnap - 13:50

Két gimnáziumi sportiskolás tanulónk az utánpótlás válogatottban

Virág Ákost 9. f osztályos és Takács Ronaldot 10. f osztályos gimnáziumi sportiskolai tanulónkat, a DVSC-DLA két játékosát az U15 illetve az U16-os nemzeti csapatba hívták meg.

Virág Ákos az U15-ös, Takács Ronald pedig az U16-os nemzeti válogatottal április 1-3. között edzőtáborozáson vett részt Telkiben.

forrás: DVSC

2014. április 04. péntek - 11:08

Diákunk a SZÉTV országos döntőben
Iskolánk diákja, Fazekas Maja 12.d osztályos tanuló bejutott a SZÉTV Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tárgyak Versenyének országos döntőjébe mezőgazdasági alapismeretek tantárgyból.

Gratulálunk Neki és felkészítő tanárának (Nagyné Biró Edit) és sok sikert kívánunk a döntőhöz!
2014. március 30. vasárnap - 20:55

Egyetemi és városi vezetők látogatása a Balásházyban
Intézményünkben 2014. március 26-án látogatást tett a Debreceni Egyetem részéről Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán gazdasági főigazgató valamint Kósa Lajos polgármester. A látogatáson Szilvássy Zoltán rektor és Kósa Lajos polgármester megerősítették, hogy az oktatás feltételeinek javítása érdekében a Debreceni Egyetem és a város vezetése együttműködik a pályázati források felkutatásában és megkezdik a rekonstrukció előkészítését. Az első becslések szerint a teljes rekonstrukció mintegy 1,5 milliárd forintba kerülne.

Rövid képes összefoglaló ITT található.

A látogatásról részletesebben:

2014. március 28. péntek - 20:35

IDEIGLENES A RANGSOR
Kedves Felvételiző Diákok, Tisztelt Szülők!

Az ideiglenes felvételi rangsor tanulmányi területenként letölthető.


2014. március 15. szombat - 11:16

„Generationsbrücke” - „Generációk közötti híd”
Egy hetet töltött iskolánk 6 tanára és 10 diákja a finn Seinäjokiban, a „Generációk közötti híd” címet viselő Comenius Iskolai együttműködések pályázat keretében rendezett projekttalálkozón. A 60 vendég 4 országból és 5 iskolából érkezett a finn partnerintézménybe: www.sedu.fi

A látogatásról bővebben…

Rövid képes összefoglaló ITT található.

A projektnek saját honlapja van, amely folyamatosan frissül.
http://hungary.generationencom2013-15.eu

Információk a projektet megelőző találkozókról, a jelenlegi és egykori projektpartnerekről valamint gondolatok a futó projekttel kapcsolatban ITT találhatók.


2014. március 15. szombat - 11:15

Oldal:       >>  

Köszönetnyilvánítás

"Generationsbrücke” - "Generációk közötti híd”

"TANULHATSZ-FEJLŐDHETSZ" projekt bemutatása

Debreceni Labdarúgó Akadémia

Ökoiskola

Referencia-intézmény

Leonardo program

Jó gyakorlataink

Kompetencia alapú oktatás

Debreceni Diákönkormányzatok

Lap tetejére